Toeristisch-recreatief Ambitieprogramma Munnikenland

Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Nationaal Park van Wereldklasse NL Delta en de riviernatuur, vormen Slot Loevestein en Munnikenland een bijzonder ensemble van historie en cultuur. Dat wordt bevestigd door de vele bezoekers die jaarlijks naar deze toeristische parel komen. Aangetrokken door het landschap, de natuur, het slot met al haar faciliteiten of een van de evenementen en/of excursies die worden georganiseerd. Daarnaast verwacht Slot Loevestein, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in 2020 de Unesco-status te verkrijgen.

In de optiek van de Werkgroep Munnikenland, waarin publieke en private partijen samenwerken om Munnikenland recreatief aantrekkelijker te maken, kan er extra waarde worden toegevoegd aan dit ensemble waardoor er ook meer inkomsten worden gegenereerd. Daartoe is onder meer een kansenkaart (zie hieronder) opgesteld. Maar kansen formuleren is één, de uitdaging is om deze (en wellicht andere) kansen te benutten. Daarover gaat dit project.

Opdrachtgevers:

  • De Werkgroep Munnikenland: Restaurant De Buurman, Dunea, Gemeente Zaltbommel, Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, Slot Loevestein, Staatsbosbeheer, Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard, Stichting Ruimte voor Buitensport en Recreatie, Uiterwaarde

In samenwerking met Rob Berkers

Heb je vragen of wil je gelijk een afspraak maken?